Stor tjej!

Alicia har fått sitt första nattlinne, tycker hon är så otroligt söt i det :) <3




Sommarvärme!

Blir inte så mycket bloggning nu när det är så fint väder :)

I söndags åkte vi till Frölunda och köpte nya skor till hela familjen, Alicia behövde verkligen sandaler. Sen lämnade vi Alicia hos mamma (hon har tjatat hål i huvudet på mig att hon vill ha Alicia en natt) haha :)

Så vi va nästan barnlediga och åkte till Ramberget och fikade, sen åt vi glass på Lejonet och björnen och på kvällen grillade vi och bara mös <3











Soooool!

Underbar dag i det fina vädret med min älskade familj! Gick upp till Björndammen och matade ankorna, på vägen tillbaka stannade vi och lekte på lekplatsen. Sen gick vi till Allum för att hitta sandaler till Alicia, hittade dock inga bra.. En solhatt fick hon iallafall.

På vägen hem va hon så supertrött och väl hemma va hon så övertrött så hon bara skrek i sängen i några minuter tills hon bara stensomna kl 19.

Då beställde vi pizza och satt länge och åt och bara pratade <3 













Lycklig!

Jag verkligen älskar min fina man och mina underbara fina döttrar!
Lever i ett lyckorus just nu <3





Tisdag

Imorse frågade jag Alicia som inte vart på dagis på två veckor om hon ville gå dit. Hon sken upp som en sol och ville gå direkt :) Tänkte att det är bra om det inte blir för stort glapp innan hon går tillbaka, och hon tyckte nog det va väldigt kul att leka av sig lite :)

Wille lämnade henne och jag va rädd för att hon blev ledsen nu när det va så längesen hon va där, men hon hade bara sprungit direkt in och börjat leka :)
Allt hade gått bra hela dagen sa fröknarna när jag hämtade, skönt!

Vi åkte till Ikea för att lämna tillbaka sänghimlen som blivit återkallad, passade på att äta med.

Annars har vi haft en lugn och skön dag :) 





Måndag

Igår hade hi helt underbart väder! 20 grader och sol :) Va på Allum en sväng och köpte födelsedagspresenter till Sara och Elias. Jag hittade en tröja med, kul nu när man kan kolla i vanliga affärer och slippa gravidkläder :) 

Va ute på lekplatsen och sen på kvällen åkte vi till Willes kompis Rebecca en sväng för han skulle hjälpa henne bära en säng.

Jolin har blivit hård i magen så hon va lite ledsen igår när hon hade ont stackarn <3 





Söndag

I söndags gick vi upp tidigt, åt frukost och sen packade vi ihop oss och åkte hem. William åkte då och lackade fälgarna till Volvon och kom hem vid 20 så jag fick prova på tvåbarnslivet själv. Ibland blev det körigt men det gick jättebra :) Alicia somnade redan 19 så jag kunde bebismysa i soffan i lugn och ro <3




Påskafton

Uppe tidigt såklart och började packa och göra hela familjen påskfina och redo att åka till småland.
Herregud va mycket grejer som måste med för bara en natt! Galet.. 

Vi va framme hos svärmor och Gunnar vid 13, solen sken och det va varmt och skönt. Willes bror Ludde med familj kom dit också och vi grillade och satt ute och åt, underbart! :) 

Va ute nästan hela dagen, Alicia sprang runt och lekte med sina kusiner och Jolin sov mest :) 

Spelade kubb och hade jättetrevligt! 











Långfredag

Igår gick vi upp tidigt och Alicia hjälpte mig att baka vit chokladmousse, hon tycker det är så himla kul att baka och få blanda och hälla i grejer :) Hon tycker det är helt ok att slicka skålen med ;) 

Sen gjorde vi oss iordning och firade påsk hos mamma och Tord med Vickan. Åt god mat och hade jättetrevligt <3

Alicia var helt i extas av all uppmärksamhet, liten sockerkick med kanske av både glass och dessert :) 

Jolin hoppade från famn till famn och sov igenom hela dagen. 

Alicia somnade som en stock i bilen påväg hem och sov vidare när vi flyttade henne till sängen och tog på pyjamas.

När vi kom hem vaknade Jolin och va vaken länge, över en timme! Nattugglan :) Jag somnade så fort jag la huvudet på kudden.. 
Lyckad dag! 










Glad påsk!

Nu ska vi fira påsk hos mamma och Tord :)








Påskkärring :)

Min fining <3





Förlossningberättelse

Nu har jag äntligen tid och ork att skriva den efterfrågade förlossningsberättelsen :)


Fredag 4/4
 

Från att inte ha haft några känningar alls började jag få ganska ont i ländryggen kl 16, tänkte inte så mycket på det utan mer att det bara kan vara så mot slutet.. Kl 16:30 kom svärmor med man hit på lite fika, när vi satt i soffan och åt glass hade jag börjat få värkar som också gjorde ganska ont. Dum som jag är tänkte jag bara "det är nog bara förvärkar, jag säger ingenting så det blir nån uppståndelse".

Vid 18:30 gick vi ner till lekplatsen och då hade jag väldigt ont emellanåt och sa då det till William som direkt blev uppspelt och sa "Åh! Då kommer hon nog ikväll!"
Jag vågade inte tro att det kanske va så eftersom vi fick åka hem från förlossningen 2 gånger med Alicia.

Lite efter 19 skulle våra gäster åka vidare mot öarna så vi sa hejdå, William åkte för att köpa fredagsmys.
Jag och Alicia gick hem och då hade jag väldigt ont i både rygg och mage, gjorde det som förlossningen alltid säger att man ska göra "ta 2 alvedon och ett varmt bad". Slängde i både mig och Alicia i badet och fortsatte tänka "det är nog bara förvärkar". Dumbom. :)

Wille kom hem och vi kollade lite på Lets dance, jag hade lite svårt att koncentrera mig. William gick in och la Alicia vid 20:30 och va där inne typ till 21:30, svårlagd tjej. 
När han va där inne började jag klocka värkarna som kom tätt och gjorde ont. Min bm sa att som omföderska ska man åka in när man har 5-6 min mellan värkarna. Jag hade typ 2-3 min emellan. Ändå tvekade jag på om vi verkligen skulle ringa hit min syster som skulle passa Alicia och åka in. 

Ringde förlossningen som sa "ta 2 alvedon"
"det har jag gjort och det hjälpte inte.."
"ta ett varmt bad"
"det har jag gjort och det hjälpte inte.."
" okej, då tycker jag att du ska ringa din barnvakt och sen åka in, ring om 30 min igen så ser vi vart ni ska åka"

Vid 00 åkte William och hämtade Vickan. Jag ringde tillbaka till förlossningen som sa att det va fullt på Mölndal så vi va tvungna att åka till Östra, det va ändå dit vi ville :)

När Wille hade åkt blev det glesare mellan värkarna (4 min), och sen när dom kom va värkarna borta...
"Jäkla skit tänkte jag! Det va bara förvärkar.. Nu har det stannat av, samma som med Alicia.. Men vi har redan hämtat Vickan så vi kan vi lika gärna åka in och kolla läget, så får vi väl åka hem igen isåfall".

Så jag sa till Vickan "Räkna med att vi kommer hem om en stund igen"

I bilen på väg till Östra hade jag inte en enda värk, vi parkerade precis utanför ingången och jag sa till Wille "Vi kommer få åka hem så du behöver inte ta med bb-väskan"

När vi kom in sa barnmorskan "Detta är det sista rummet vi har!"
Herregud, tur vi åkte in i tid och fick det sista rummet i hela Göteborg!

"Du verkar inte så smärtpåverkad nu?"
Pinsamt.
"Nej precis, jag hade täta värkar hemma men de har stannat av..."
"Det kan vara så att när du är hemma och är avslappnad så kommer värkarna regelbundet, och så fort du börjar tänka på att skaffa barnvakt och åka in så blir värkarbetet stört. Vi sätter en ctg och så får ni mysa in er lite här så får vi se om de kommer tillbaka. Jag kommer in om 20-30 min."

Mycket riktigt så kom dom tillbaka ganska fort med 3 min mellanrum och de gjorde ondare hela tiden. Hon kom tillbaka efter 30 min och gjorde en undersökning.
"Du är öppen 6-7cm, bra jobbat! Vill du ha lustgas?"
Oj! Det va jag inte beredd på :) Valde att vänta lite med lustgasen eftersom jag kände att jag fortfarande kunde andas igenom värkarna. Fick värmekuddar som hjälpte litegrann.

Vid 03 fick vi en annan barnmorska från en annan avdelning för att dom hade så mycket att göra. 
När hon kom hade jag väldigt ont och fick lustgas, 50/50 (lustgas/syre) som hjälpte bra..

Jag hade väldigt ont och bad henne ta hål på hinnorna så vattnet skulle gå, det gjorde dom med Alicia och då gick det fortare. "Javisst det kan jag göra" sa hon och började förbereda grejerna. Småpratade lite och frågade om jag haft en bra graviditet. "Ja, förutom GBS bakterien i urinet, varade jag"

"VA?! Har du det?! Det har ingen sagt! Herregud då måste du ha antibiotika nu! Vi får vänta med att ta hål på hinnorna.." Så gick hon och hämtade antibiotika. Fick dropp och det tog ca 20 min att få det, efter det tog hon hål på hinnorna och då hade jag rejält ont. Hon undersökte och sa att jag va öppen 8 cm.

Hon höjde lustgasen till 70/30 och så hade jag det ganska länge. Jag hade så sjukt ont att jag inte kunde prata utan bara andades i masken. Till slut kände jag att jag inte stod ut och frågade Wille "Är den verkligen på max?!" Han frågade barnmorskan som dubbelkollade och sa "ja det är den..... Eller vänta nu!! FÖRLÅT!! Nu har jag vart elak mot dig!" Då har hon vridit åt fel håll och sänkt ner till 30/70 istället! 
Hon vred upp den och herregud vilken skillnad! Då va jag helt borta.. 

Hon bad mig ställa mig upp lite mot en gåstol för att bebisen skulle kunna rotera ner det sista med hjälp av tyngdkraften, då höll jag på att svimma så William fick fånga mig och sätta mig i stolen lite. Ställde mig mot gåstolen och stod inte där länge innan jag kände hur det tryckte på och jag ville krysta.
"Hon kommer nu!" Lyckades jag skrika.

Dom la mig snabbt i sängen och då va hon nästan ute, hon tryckte på larm knappen men ingen kom tillräckligt snabbt, så hon öppnade dörren och skrek "Kom till 7an nu!!" Helt bråttom! 

Hade krystvärkar i 5 min, under den tiden hade jag tydligen vart helt borta och dragit i William och bara skrikit hans namn helt förtvivlat. Han beskriver mig som att jag va med i Paranomal activity och nån försökte dra iväg mig från honom, haha! Nej men han tyckte det va sjukt jobbigt att se mig ha så ont och han fick hålla sig från gråt och försöka vara stark för min skull <3 Han va ett grymt stöd även denna gång!

Hon kom ut på andra värken så det va skönt, men jag blödde väldigt mycket så det kom in läkare och sköterskor som tryckte hårt på magen och gav mig sprutor, det gjorde så sjukt ont!
Blödningen stannade av fort som tur var så jag kunde återhämta mig och titta på min lilla tjej :)

Så lördagen den 5/4 kl 05:48 föddes vår lilla Jolin
3620g och 50cm lång

Så himla lycklig över min fina familj <3
 
 
















Tröttis

Alicia va så himla trött nu när hon inte sovit middag.. Somnade på 2 min 18:30 :) får se hur tidigt hon vaknar imon... 

Jolin som brukar sova 23,5 timmar om dygnet är nu vaken för kvällsmys <3






Påskfina

Idag har vi vart på bvc! Lilla "Lin" som Alicia säger att lillasyster heter är nu 53cm lång och väger 3740g (fortfarande mindre än Alicias födelsevikt) haha :) 

Sen unnade jag mig en ny klänning, så nöjd! Den ska jag ha nu i påsk :) 

Handlade på ica och tog en vårpromenad hem. Alicia har inte sovit middag nu på två dagar.. 
Somnade redan 19 igårkväll :) 

Nu har vi precis målat våra naglar guldglittriga lagom till påsk! Hon tycker det är så himla kul att måla naglarna, och vi måste ha samma färg ;) 






Spontanbesök

Igårkväll kom Jennifer hit på kvällsfika :) Hon hade köpt med sig ett prinsesskit och såpbubblor till Alicia, snacka om att hon va poppis efter det :)

Jolin fick en jättefin Newbie klänning <3







Påsk!

Jag och Alicia har påskpyntat :) Hon tyckte fjädrarna va lite läskiga så hon pekade och sa "dää!" Vart jag skulle sätta alla kycklingar :) 




Måndag

Lugn dag idag! Hela familjen har vart lite sega.. Gjort massa tråkiga måsten typ..

Jolin badade för första gången idag och Alicia ville såklart också hoppa i då :) 










Helgen

I lördags hade vi inga planer, va på en barnloppis här i Partille en sväng, annars hade vi bara en lugn lördag med familjemys <3

Igår gick vi upp tidigt och storstädade, vid 10:30 kom Williams bror med familj så vi hade fullt hus :) 

Åt tacos, va på husvisning och bara umgicks. Dom åkte hem 22:30 och både jag och William somnade sittandes i soffan typ 22:33 :) 









Hej!

Dålig bloggning här! Vi lever i vår bebisbubbla :) 

Jolin är världens snällaste, märker knappt av henne. Ligger mest i famnen och bara sover. Vagnen och babysittern är också populära :) 

Alicia är så snäll och stolt, pussar på henne och gosar :) 

I fredags va vi hemma hos mamma på dagen och åt middag. Vickan och Parricia va också där, jättemys! 
På kvällen kom Peter och Amanda lagom till Lets dance mys :) 








:)

Fick mina första egenplockade blommor av Alicia :D <3




Mina älsklingar

Så mycket kärlek <3




Torsdag

Tog det lugnt på morgonen, jag fick sovmorgon då Wille tog Alicia och Jolin sov :) skönt! 

Kl 14 va vi på bvc för extra vägning, nu väger hon 3550g så hon har gått upp lite från när vi lämnade bb, jättebra! :) 

Efter det åt vi på Max, gick till apoteket och handlade på Ica. 
Sen fick vi spontanfika med Amanda :) Peter kom en sväng sen med och Alicia satt fast i hans knä och dom läste massa böcker :) Mysigt!

När dom gick la vi Alicia som inte sovit middag och somnade på 10 min så vi fick en långkväll av mys <3 

Nu är det sovdags! Natti







Onsdag

Igår va vi bjudna på lunch hos Williams farmor och farfar, hans pappa va där med. 

Jag va så glad över att ha fått på mig mina vanliga jeans (som tom va lite stora), Jolin bajsade på vägen dit så så fort jag kom innanför dörren sa jag bara hej och satte mig på golvet för att byta blöja. Självklart så bajsar hon så fort jag tog av henne blöjan... Över hela mina byxor, tröja och upp i håret! Tack..
Så jag fick åka hem och duscha och byta kläder :)

Sen hade vi jättetrevligt med mat och tårta! Alicia somnade som en stock när vi kom hem och då kollade vi Greys och tog det lugnt. 









Premiär

Idag har Jolin premiäråkt i vagnen :) Alicia tyckte det va så kul att lillasyster åkte med så vi fick vända på henne så hon kunde se lillan <3

Båda barnen somnade gott! 








Godmorgon!

Blir inte så långa inlägg nu men jag ska försöka hålla er lite uppdaterade :)

Igår kl 08 va vi på återbesök på Storken, hon har gått upp lite i vikt vilket va jättebra. Hon sa inte ett pip när dom tog blodprovet :)
 Alicia visar så stolt upp "bebis" som hon säger till alla hon ser, jag smälter varje gång! <3

Hon har full koll på att lillasyster ska med överallt, pekar vart hon ska sitta/ligga, hämtar mössa och filt.
Nappen är hon noga på att lillasyster ska ha, haha :) omtänksam! 

Annars va vi bara inne igår, regnet öste ner hela dagen.. Trist! 

Nätterna går jättebra, Alicia brukar vakna till nån gång, då får Wille springa in och trösta. Jag tar Jolin som vaknar ungefär 2 gånger och vill äta. 

Idag vaknade Alicia 06:10 och då vaknade Jolin med så jag gick upp och låter William sova lite :) Nu har vi ätit frukost och myser framför Bolibompa <3






Kärlek

Älskar er så mycket <3




Besök

Idag har båda mina fina systrar vart här och hälsat på! Så mysigt <3

Inte gjort så mycket idag mer än myst. 
När Alicia sov plockade vi undan lite och jag bakade silviakaka till våra gäster :) Dom kom vid 16 och åkte vid 19, då gjorde William middag, potatisgratäng och lövbiff, mums!

Nu sover barnen och vi slappar i soffan, ska snart sova vi med, ska vara på Storken på återbesök imon kl 08.. 








:)

Sista magbilden togs på förlossningen, vs dagens mage, -9 kg på 2 dar! :) 




Måndag

Igår hände nåt av det värsta jag vart med om. Jolin låg hos William i soffan och jag satt och lekte med Alicia på hennes rum när Wille ropar med skräk "GUMMAN KOM! KOM!"

Jolin kippade efter andan och fick ingen luft samtidigt som hon krampade i hela kroppen, helt stel och böjde kroppen bakåt. William höll henne framåt och uppochner medans jag ringde ambulans som kom snabbt med blåljus.

När dom kom andades hon som vanligt igen och mös i min famn. Dom sa att sånna larm är nästan det vanligaste dom åker på. Oftast är det lite slem som täpper igen så dom inte får luft, dom kan ju inte hosta. William gjorde helt korrekt som höll henne så, säkert därför det släppte så fort. Dom tyckte allt såg bra ut och att vi inte behövde oroa oss.. Men fy va hemskt det va :( 
Lilla hjärtat <3

Annars går allt annat som en dans! (Än så länge... ;) ) Alicia pussar och klappar på Jolin, annars leker hon som vanligt.

Jolin va uppe med oss till 23 igår när vi la oss och sov hela natten. Jag vaknade 03 och kollade henne, bytte blöja och nästan tvingade i henne lite mat när hon sov för att det inte skulle gå för lång tid emellan så hon blir slö.. 

Amningen funkar ganska bra, hon ammade mycket på bb till skillnad från Alicia. Mina bröst är väldigt ömma, såriga och blöder, så hon fick lite ersättning igårkväll och inatt så dom skulle få vila lite. Idag mår dom bättre så hon har ammat ganska mycket.
Jag känner att jag tar det som det kommer bara :) 

Nu är William ute med Alicia så hon somnar och jag myser i soffan med den otroligt lilla bebisen, har Alicia verkligen vart såhär liten? :) <3 





Jolin

Lördag 5/4-14 kl 05:48 föddes efterlängtade lillasyster Jolin <3

Längd: 50 cm
Vikt: 3620g

Jag återkommer snart med förlossningsberättelse! 

Kom hem idag och Alicia är så kär i Jolin <3 klappar på henne och hjälper till att byta blöja och sånt, mammahjärtat smälter! Vi är så lyckliga över våra fina barn <3










Dagis

Idag fick jag väcka Alicia 08:20, haha sömntuta :) Hon va på ett underbart humör, dansade vid köksbordet och krånglade ingenting med nåt.

Pekade glatt på dagis när vi kom dit och sa "dää!" Så dit ville hon :)

Kom in och klädde av henne, stod kvar i hallen lite för jag pratade med en fröken, då tyckte Alicia det va dags för mig att gå och pekade på ytterdörren, haha :) 
Vinkade hejdå och hon sprang och lekte. Skönt att det har blivit så nu istället för ledsna miner <3






True






Mys

Vickan har vart här och myst idag! Ätit middag och busat med Alicia. <3

Nu sover lillan och jag och Wille inväntar Greys här i soffan. Han la nyss handen på magen och sa med en skräck/glad min "shit! Vi ska vekligen få ett barn till... Vilken dag som helst!!" Haha :D

Han har vart gullig och gjort chokladpudding till Greys med <3 





Ögonbryn

Vart och fixat mina hemska ögonbryn idag, blev riktigt nöjd :) 




V 40

Nu är jag riktigt sugen på att föda.
Slippa den här jäkla foglossningen, ömma revbenen, halsbrännan, kunna sätta på mig skorna utan att hålla andan och pusta, få slänga alla gravidkläder, kunna vända mig i sängen, ha mer ork till att leka med Alicia, kunna gå till Alicias dagis 5 min bort utan att nästan svimma av smärta.. Osv.. 

Ja, du är mer än välkommen ut nu lillhjärtat <3






Tisdag

Alicia kom in och mös 07:20 idag och frågade efter sin pappa.
"Pappa jobbar"
"Mm, obba!"
"Ja han kör lastbil"
"Brrruuum!"
Haha :) så åt vi frukost och gick till dagis. Inga ledsna miner längre, så skönt! 

Jag lyckades sova en stund och sen tog jag tag i att lägga ut mjn gamla mobil på blocket. Som blev såld nu ikväll, gött :)

Hämtade Alicia som sken upp som en sol när jag kom och sa "mamma!"
Underbart <3 hoppade in i bilen och körde till min mamma och där va även min syster på besök. Alicia va överlycklig :)

Bara umgicks, åt glass och hade mys!
William spelade frisbeegolf efter jobbet och va hemma 20, hanb mysa en stund med lillan innan han la henne.

Nu ska vi sova! Natti