Söndag

Idag har vi haft besök av Williams bror med familj, jättemysigt! Vi fick massa fina kläder, tack igen! :) <3

Efter dom gick har vi knappt lyft oss ur soffan! Bara myst med vår fina dotter och ätit tacos från igår :) gött!

Idag är Alicia 10 dagar gammal och jag har gått ner 10 kilo! Yay :)

Nu ska vi mysa vidare!




Lördagsmys

Jamil va här och fikade på dagen :)

Klockan 4 åkte wille o körde gocart med jobbet, Alicia fick bada och äta, sen sov hon under hela tiden han va borta så då hann jag hänga tvätt, tömma diskmaskinen, göra mysigt, nörda framför datan och börja med maten :)

Kl 20 kom både Peter och William hem o då käkade vi tacos, sen har vi bara myst med Alicia och kollat film.

Nu ska vi alla sova :)

Förresten så kom det hem en stolt man som vann gocarten :) <3




Förlossningsberättelse

Nu äntligen kommer den efterlängtade förlossningsberättelsen :)

Ni vet ju redan att vi fick åka in flera dagar i rad men att det avstannade och vi fick åka hem, så jag skriver bara om när det drog igång på riktigt :)


Onsdagen 19 september, vi va hos barnmorskan på dagen och gnällde över att allt kändes pest och pina och bara gå runt och vänta.. Hon sa att det inte fanns nåt hon kunde göra men att hon trodde det skulle dra igång snart.

Vi gick hem och åt, sen bestämde vi oss för att ge den så kallade färdknäppen en sista chans, trots att vi inte riktigt hade lust eller ork, men vad gör man inte när man deperat vill ha ut sin bebis? :) Efter det gick William över till Peter en timme och jag kollade xfactor, när han kom hem hade jag då bara lite molvärk i ryggen, typ mensvärk. Det va samma som jag haft de andra gångerna vi åkt in så jag la inte så mycket tankar på det. 

Det gick ganska fort tills det tilltog i smärta och jag bad William massera och lägga på en värmedyna (också samma som de andra gångerna). Då va klockan 21 och vi låg i sängen redo att sova, jag fick lite värkar men det va även de som tidigare så vi trodde att det skulle avta.. William somnade men min smärta blev bara värre hela tiden, jag väckte inte William eftersom jag trodde det va falsklarm, så jag gick upp och vankade runder fram och tillbaka i lägenheten.. Gick in i en varm dusch men ingenting hjälpte och det började göra rejält ont och värkarna kom tätt. Klockan 23 stod jag inte ut längre och väckte William o sa åt honom att ringa förlossningen.

Han va lite skeptisk först och undrade om det verkligen va allvar, men märkte på mig att det va skillnad från de andra gångerna. Han ringde och förklarade läget och vi åkte till Östra en 3dje gång.

Barnmorskan Caroline kopplade mig till en ctg kurva och lämnade rummet, hon kom tillbaka väldigt snabbt och frågade hur jag mådde egentligen eftersom att hon såg på kurvan att värkarna var täta och kraftiga. Jag sa att det gjorde ont och då ville hon göra en undersökning för att se hur läget va, ifall jag kunde få lustgas.

Det enda jag tänkte va hoppas att det har hänt nåt! Jag visste ju att jag va 3cm öppen sen sist, jag hoppades på allt i världen att jag skulle öppnat mig iaf 4cm så vi inte skulle bli hemskickade igen..

Men Caroline sa så glatt "oj, du är öppen 7cm, vill du ha lustgas?" :) Då var klockan ca 00:30. Jag tog tacksamt emot lustgasen och den va riktigt grym! :) William lånade den emellanåt med och det va knappt så jag fick tillbaks den, haha :) Jag gick runt med ett gåbord som jag lutade mig på samtidigt som jag gick runt med lustgasen. Värkarna blev kraftigare hela tiden och till slut ville jag bara ligga i sängen och då hade jag så ont så jag va i min egna bubbla, jag och lustgasen :) Jag hörde William och Caroline prata med mig men jag kunde inte svara. Va i en annan värld.

Efter några timmar hade det inte hänt så mycket mer än att jag haft kraftiga värkar och livmodern började bli trött.. Så hon tog hål på hinnorna så vattnet gick och jag fick även värkstimulerande dropp. William har även berättat att jag fick kvaddlar som smärtstillande, det kommer jag inte ens ihåg men han sa att det verkade hjälpa lite iaf :)

Jag har ingen aning om klockslag och så men efter några timmar fick jag EDA (ryggbedövning), det kommer jag inte heller ihåg när jag fick, bara att det va heeeelt underbart! Värken släppte och jag kunde kommunicera och dricka igen :) Men istället började jag känna ett enormt tryck neråt vid varje värk, det kändes som att jag va hård i magen och verkligen höll på o bajsa på mig, haha!

Då hade klockan passerat 07 och vi fick en ny barnmorska som hette Alexandra :) Hon sa åt mig att gå in på toa och kissa eftersom att blåsan kan hindra bebisen från att komma ut. Jag gick in på toa och då kände jag mig så bajsnödig så jag satt där och tryckte, då frågade hon mig hur det gick, jag sa "jag måste bajsa!!". Då skrek hon "Nej nej nej du måste inte bajsa! Du får INTE trycka på! Det är bebisen som trycker! Kom ut nu!!".

Så jag gick ut och la mig i sängen och hon gjorde en ny undersökning och sa "ja det är inte konstigt att du känner ett tryck för bebisen är nästan ute! Du är 10 cm öppen och jag känner bebisens huvud så snart är det dags att krysta"

Enligt min förlossningsjournal började krystvärkarna 09:30, det va nåt av det värsta jag vart med om! Det gjorde så ont så jag ville bara ge upp flera gånger, jag tog i men inget hände kändes det som.. Jag trodde inte att jag hade nån ork kvar men alla puschade mig och till slut sa hon "nu är huvudet ute, du kan känna på det". Jag kände huvudet och fick då en enorm styrka! Hon sa då också att det bara va en enda krystning kvar, sen kommer bebisen. Då tryckte jag allt jag kunde och ut kom lilla Alicia och skrek till direkt :) <3 

20/9-12 kl 10:06 kom hon, 50 cm lång och vägde 3880 gram <3

William hade alla känslorna överallt, han skrattade och grät, pussade mig, tog massa kort och klippe navelsträngen :) Hon kom till mitt bröst och bara låg där <3 Kärleken och lyckan går inte att beskriva!

Sen fick vi vår grattisfika, vi skickade sms till de närmaste och la ut en bild på facebook :) Jag va heelt slut, hade ju vart vaken över ett dygn och fött barn i 12 timmar. Jag va så svag så jag höll på o svimma, kunde inte gå till toan själv, så jag fick åka rullstol med lillan i famnen upp till BB avdelning 310. När vi kommit upp där va klockan ca 13 och vi alla tre somnade och sov till 18. Våra mobiler var helt överbombade med sms, samtal och fb aviseringar, vi orkade verkligen inte svara på allt men vi läste alla fina ord från alla :)

På fredagen hade vi lite besök på bb, första va av Williams pappa Roger, sen Jennifer, Peter och Linda och Anna :) <3 

Lördag morgon läkarundersöktes Alicia och allt såg fint ut så vi fick åka hem :) 

Nu tror jag att jag fått med det mesta :) Kramar från oss!



Lördag

Inatt har vi sovit gott och länge :) somnade 12, ammade 2-2:30 och sov sen till 07:30 och hon ligger fortfarande och suttar, nu myser hon nog mest :)

Idag ska vi få besök av Jamil på dagen, sen ska pappsen köra gocart med jobbet, vet inte riktigt vad jag o Alicia ska göra än, kanske träffa mamma :)

Igår va Filippa, Robert och lilla Elsa här och fikade, jättemysigt :) <3

Nu är det blöjbyte och frukost för min del på schemat :)
Kram!




Tindes kommentar

Svar i tidigare inlägg




Till Tinde

Haha tack så mycket! :) man får ta vad man har ibland, vill inte bara sitta hemma för att hon ska ammas :)

Tack! Hon är underbar <3

Kram!




Till Emelie

Jag ska skriva förlossningsberättelsen ikväll, jag lovar! :)

Det har vart ett fullt schema :)
Här kommer iaf en glad tjej!

Kram!




Foto

Igår hade vi fullt upp! Tog en promenad med barnvagnen till bvc och Alicia har gått upp i vikt så det va skönt :) och vagnen va mysig att åka i!

Sen gick vi hem o åt o duscha, sen åkte vi till fotograferingen, det va en upplevelse! :) det blir nog jättefina kort! :) va hemma 00:40 o va väldigt trötta. Alicia sov lite, åt mat, fick pyjamas o ren blöja och somnade 02 igen. Sov till 08 idag så jag är riktigt pigg och utvilad med 6 timmars sömn på rad :)

Nu gör William frukost och jag o lillan myser i sängen <3




Godmorgon!

Det blev ingen barnvagnspremiär igår eftersom det ösregnade.. Men vi hade det mys inomhus :)

Inatt har lillan vart vaken mycket, från 01-04, sen 06:30 och nu 09, mat och blöjbyten är livet! :)

Idag ska vi till bvc och väga o så, hoppas hon gått upp i vikt!! Och hoppas vi kan ta barnvagnen dit :)

Ikväll ska vi på nyfödd fotografering :) det ska bli kul!

Nu är det frukostdags! Kram!




Morfar!

Pappa ringde vid 10 och sa att han skulle förbi Göteborg så vi mötte upp honom och åt lunch! Det va allt en stolt morfar vi träffade :) lite tårögd blev han allt! <3

Sen åkte vi till Willes jobb för o hämta tidslappar och där blev vi kvar ett tag då alla ville titta och hälsa :) det fick bli en amning i bilen och blöjbyte inne på lagret innan vi kunde åka vidare :)

Nu sover hon gott och William handlar lite mat. Om vädret och orken tillåter sen kanske det blir en liten premiärtur med barnvagnen :)




Morgonmys!

Igår gjorde vi inte så mycket, va iväg o handlade lite och så bara och hade filmmys på kvällen!

Inatt har vi haft en ledsen tjej, hon vaknade 01 och åt o bytte blöja, sen va hon jättepigg o ville inte alls sova. Blev ett blöjbyte till och sen skrek hon för full hals, hon åt lite till och somnade kl 04! Jag va inte jättepigg då.. William va vaken och hjälpte till vilket va skönt!

Nu ligger vi i sängen och hon äter för fullt och bara myser <3




Till faster

Tack för den fina kommentaren och tipset! :) ska tänka på det! <3

Massa kramar från oss!!




Yay!

Idag har jag haft mina vanliga jeans på mig för första gången på sjukt länge :)

Ikväll har vi kollat på derby matchen men den va inte så bra, 0-0.. Men vi hade mys ändå! Nu är vi trötta alla tre, känns som att klockan är jättemycket! Haha det är väl så att vara småbarnsförälder :) <3




Storken

Idag har vi bara vart hemma och myst!! Klockan 14:30 va vi på återbesök på storkenmottagningen och gjorde hörseltest, det va toppenbra!

Hon har gått upp lite för lite i vikt bara, väger 3540 nu.. Antagligen för att amningen inte funkade i början. Men det vänder nog nu :) ska till bvc snart och då ser vi om hon gått upp mer.

Annars va alla prover och så bra! :) mina bröst håller på o sprängas känns det som! Dom är så hårda o värker o läcker.. Lite jobbigt men det vänder snart :)

Nu ska vi hämta thaimat och förhoppningsvis kolla blåvitt matchen ikväll om vi kan hyra den :) <3




<3

Lillskruttan <3




Grattis!

Grattis till mamma/mormor som fyller 43 år idag! Hon och Patricia va här och träffade lillan o åt mat :) <3

Idag har äntligen amningen funkat jättebra! Innan ville hon bara ta ena bröstet men William va iväg o köpte amningsnapp innan och nu funkar det jättebra på båda :) skönt! Men idag har mjölken börjat rinna till så dom är väldigt ömma och hårda (och stora!) :)

Imorgon ska vi på återbesök på storkenmottagningen och se så allt är bra med lilltjejen <3




Alicia

20/9/12 kl 10:06 kom äntligen vår prinsessa!! Förlossningsberättelse kommer när jag orkar! Vi lever i bebisbubblan och är så lyckliga! <3




Oj!

Folk gillar visst att läsa när det närmar sig bebis ;) kul!

Ikväll har vi tagit det lugnt, käkat kvällsmat o kollat tv.

Har gett "färdknäppen" en sista chans med, nu har jag ont i ryggen och lite värkar men vi får se hur det artar sig!




Bf+1

Hey!


Idag är vi 1 dag över vårt beräknade födelsedatum men fortfarande ingen bebis..

I söndags kväll vid 22 fick jag en jättekraftig blödning, åkte in till förlossningen för kontroll, då va jag öppen knappt 1 cm, så därav blödningen, så kallad teckenblödning.. Dom ville att vi skulle stanna kvar, fick värkar under natten som va ganska täta. Kl 06 på måndag morgon hade jag öppnat mig 3 cm så då va alla inställd på att det skulle komma en bebis ganska snart.. Men värkarna avtog och kl 08 hade inget mer hänt..

Vid 09 frågade dom om vi ville åka hem sålänge tills det drog igång igen och efter att ha vart vakna över ett dygn ville vi gärna det. Så vi sov hemma fram tills kl 13, då gick vi upp och gick i trapporna 2 gånger. Så 24 våningar upp och 33 våningar ner, phu!! Sen käkade vi stark mat och inväntade värkar men inte mycket hände.. fram tills kl 23 när vi skulle sova, då fick jag riktigt starka värkar med 3 min emellan som gjorde så ont att jag knappt stod ut, åkte tillbaka till förlossningen och gjorde en ctg kurva som visade regelbundna värkar. Då tänkte vi såklart att det va dags men jag hade inte öppnat mig mer och vid 03 hade värkarna avstannat..igen.. Vi fick sova över på BB eftersom dom trodde det skulle dra igång.

Kl 09 igår tisdag (bf datumet) hade inget mer hänt.. Jag bad om att få bli igångsatt eftersom det va väldigt påfrestande för både kroppen och psyket att det bara avtog hela tiden. Sjukt frustrerande! Men dom ville inte sätta igång mig eftersom jag är så "nära" en vanlig förlossning nu ändå. Är 3 cm öppen och lilllan ligger jättelångt ner i bäckenet. En igångsättning kan istället dra ut på förlossningen så jag fick åka hem..igen! 

Sen dess har jag "bara" haft lite värkar till och från.. så sjukt jobbigt!! Ville inte komma hem utan bebis! Man känner sig som snuvad på konfekten när man verkligen trodde det skulle hända. Så än så länge väntar vi.. Nästa gång åker jag inte hem utan bebis! Det är en sak som är säker. 

William jobbade idag och ringde o sa att det kändes helt fel att va på jobbet nu.. han va ju också inställd på att vara hemma med bebisen nu.. han tycker också att detta är sjukt jobbigt men han kan hantera det lite bättre än mig och är ett enormt stöd <3 

Idag va vi hos barnmorskan och hon kan inget göra mer än att peppa oss, hon kände också hur bebban låg och sa att hon ligger jättejättelångt ner så det drar nog igång när som helst, hoppas hoppas!

Så det va en sammanfattning av de senaste dagarna.. Håll alla tummar för oss! Och tack alla ni som tänker på oss och hör av er! Det betyder mycket <3

Kramar från mig och William! 



Lugn helg!

Igår bakade vi rabarberkaka och umgicks med Patricia. Sen körde vi henne till hennes farmor o fikade där.

Sen lagade William fläskfile och klyftpotatis till oss <3 Efter det kollade vi film o mös!

Idag har Wille spelat fotboll, jag o Jennifer va där o kolla o tjöta :)

Kl 16 kom svärfar på besök o fikade med oss! När han åkt lagade Wille pannkakor med massa kärlek som vi ska ha med till bb <3

Nu gick han över till Peter en stund och jag ligger i soffan :)




:)

Vi har bara tagit det lugnt ikväll, käkat pizza och kollat film.. Eller jag såg typ hela själv eftersom både Wille o Patricia somnade.. Som vanligt!

Nu ska jag med försöka sova!

Natti




Väntar..

På att William och Patricia ska komma hem :) dom kommer nog vilken sekund som helst!

Har pratat med Jennifer ett tag och målat naglarna :) Idag har ju min kära svägerska Sara beställt att bebisen ska komma så jag hoppas det sätter igång snart! :)




Bakat lite

För att fördriva tiden :) Kladdkaksmuffins som blev superb! Har redan provsmakat en med ett glas mjölk :) Under tiden jag bakade ringde Williams farmor bara för att höra hur jag mår :) så himla gulligt! Jag blev jätteglad :) <3

Nu ska jag måla naglarna!




Regn o rusk!

Godmorgon!

Jennifer kom inte igår för hon hade en hemsk huvudvärk.. Men jag o Wille mös o kollade på film - hungergames, den va bra! :)

Idag är det hemskt väder, stackars dom som måste gå ut! William hämtar syster Patricia efter jobbet så ska hon va här p mysa! :) <3




Duktig tjej

Jag har vart idag! Storstädat lillans rum- igen! Vill inte att det ska va nåt damm någonstans :) dammsugit o städat resten av lägenheten med :)

Nu är jag helt slut o samlar kraft att gå in i duschen! Sen kommer Jennifer hit <3




Godmorgon!

Inatt har jag sovit riktigt gott! :) bara vart uppe på toa en gång! Lyx :)

Wille är på jobbet o jag ligger i sängen och myser med lillan som hickar för fullt <3 åååh va jag längtar tills hon är ute!! Vill inte vara gravid en dag till! Vill bara ha henne här nu! Men det verkar som att hon har andra planer... :)

Nu ska jag äta frukost!




Mys!

Vi hyrde film och lagade mat ihop, haft en riktig myskväll och nu är det sovdags!




Gravid v 40 <3

Gravidvecka 40!! Heeeelt sjukt :D

Nu är barnet helt utvecklat och redo att komma ut vilken sekund som helst. Trots detta kan barnet stanna kvar i två veckor till. De flesta barn föds på natten.

Barnet kan väga allt mellan 2,5 och 4,5 kilo och vara 46-55 centimeter långt. Nu är det trångt därinne.

Har barnet inte kommit än? Känns det frustrerande? Ta det lugnt. Även om det känns omöjligt, försök fokusera på något annat än förlossningsdatumet. 


Sov, sov, sov eller vila om du inte kan sova! Du behöver alla krafter. Under det aktiva skedet av förlossningen gör du av med lika mycket kalorier som en maratonlöpare gör av med varje timme. Dessutom kanske du kommer att vara vaken i ett dygn kring förlossningen.

Kom ut nu vår lilla prinsessa!! <3 




Prinsessan!

Vad tycker ni om prinsess planchen som kommit upp i lillans rum? :) behöver ju ha nåt på de vita väggarna!




William är pappa...

... På pappret :) halv 10 va vi och skrev faderskapspapperna och ansökte om gemensam vårdnad :) Så nu är vi båda vårdnadshavare till lillan <3

Jag va dock sjukt trött när klockan ringde 8 eftersom jag har sovit kasst inatt, vart uppe 4 gånger och vridit massa på mig..

Efter vi skrivit papper åkte Wille tillbaka till jobbet och jag åkte till Allum o träffade goa Caroline :) Vi strosade runt där ett tag, köpte likadana byxor till våra flickor i magarna :) Sen fikade vi och efter det tog jag en promenad hem. När jag höll på o ta av mig skorna i hallen började det ösregna ute! Snacka om tur :)

Nu ska jag vila ryggen på soffan en stund!




Svar till Tinde

Hoppas inte det! :) idag är det 6 dagar kvar till bf så hon är mer än välkommen :)




<3

Kunde inte låta bli att köpa dessa idag :) <3




Bm

Allt såg jättefint ut hos barnmorskan :) Hjärtat slår fint, bra blodtryck och sf måttet ligger på 37 :)

Tog en sväng på Allum innan jag gick hem, tänkte att lite promenad kanske hjälper till ;)

Men än så länge är det lugnt.. Ingen bebis på väg.. William har ju gissat på att hon ska komma idag så vi får väl se :)




Vaken!

Vakade av Willes larm men kan inte somna om.. Ligger i sängen så vi får se om jag kanske kan lyckas slumra lite ändå. Inatt drömde jag att jag låg på bb :)

Klockan 11 har jag tid hos barnmorskan, vanliga kontroller.. Idag är det även 1 vecka kvar till bf! :)

Bilden är från igår på Wille och Peter :)




Mysdag

Wille hämtade Jennifer på vägen hem, sen åkte vi 3 till kviberg o kollade när Peter o dom spelade fotboll :)

Sen åkte vi till oss o käkade o spela spel, jättemysig kväll!

Inga värkar än.. Hon trivs för bra där inne! Godnatt




Till Tinde

Haha ja jag gör väl det :) vill ju att det ska vara fint och rent överallt när lillan kommer hem :)




v 35

Här kommer lite bilder från v 35 :) 












Städaaaa

Nu har jag tvättat 2 maskiner, plockat ur diskmaskinen, vart nere i grovsoprummet o slängt kartonger och även vart i förrådet o lagt in lite grejer :) Duktiga mig! 

Försöker fördriva tiden lite så jag inte bara går runt o väntar på att få värkar men det är svårt.. Magen gör sig liksom påmind hela tiden! Jag tycker dock att hon är lite lugnare i magen nu, hon kanske samlar kraft för att komma ut?  Hoppas :D





:)

Godmorgon!!

Igår städade vi lite hemma, sen körde jag honom till jobbet och hämtade Jennifer. Vi åkte hem till mig o käka o chilla :) körde hem henne när wille slutade jobba. Mys!

Sovit gott inatt, bara ett toabesök! Lyx! Nu har jag käkat frukost och tar det lugnt i soffan.. :)




Hemma!

Nu är jag hemma från en mysig chillkväll hos Jennifer :) Kallt ute nu! 10 grader, känns att hösten ligger i luften..

Nu ska vi bara mysa ner oss o kolla tv eller film!

Natti




<3

Mums!!




:)

För ovanlighetens skull står Jennifer i köket! :) Måste ju ha bildbevis på detta ;) vispa grädde, det kan hon!




Mys!

Jag o Wille har satt in bilbarnstolen i bilen :) startklar!

Wille började jobba 16 så nu e jag hos Jennifer och myser! Nyss käkat pizza och snart ska vi äta chokladpudding som gottar sig i kylen :)




Lördag!!

Sovit ganska gott inatt trots något hostanfall och många toabesök! Vi vaknade halv 9 o har käkat frukost.

Nu chillar vi framför tvn bara. Wille ska jobba idag kl 16 på mässan, då ska jag hem till Jennifer o mysa <3 ska se om jag orkar klippa Wille idag med, han tjatar :)

Känner mig mycket friskare! Lite trött bara..

Idag är det 10 dagar kvar till beräknad födsel!!! Wiiiie!! :D 10 dagar!! <3




Sep. 07, 2012




Till vickan

Haha typ alla! Men det är inte så konstigt! Du kommer förstå när du vart gravid i evigheter ;)




Fredagsmys

William slutade tidigt idag, köpte med sig godis hem och nu har han tvingat mig till soffläge medans han lagar mat :) världens bästa man eller vad? <3

Jag hostar ganska mycket o känner mig ganska slut i kroppen. Lillan lever rövare i magen med!

Min högsta önskan är nu att vara heelt frisk och ha vår lilla flicka i famnen <3




Hostaaaa

Infomötet på östra va.. ganska meningslöst! Men nu har vi vart där iaf :)

På kvällen kom Jennifer och Peter hit och åt middag, jättetrevligt o mys! Jag kände mig inte jättepigg dock..

Hostat hela natten, Wille gick upp o gjorde honungsvatten till mig <3

Nu när jag vart uppe mår jag lite bättre men fortfarande hostig o lite huvudvärk. Blir till att ligga på soffan idag med så jag blir frisk snart!! Vill ju att lillan ska komma ut nuuuu <3




Goddag!

Sovit gott i Williams famn inatt <3

Känner mig ännu piggare idag, bara snuvan som ska försvinna! Men jag har orkat städa lite och satt på en maskin tvätt :) försöker tvätta hela tiden så jag slipper sen när lillan kommit :)

Ikväll får vi middagsgäster! Det kommer bli spännande ;)

Klockan 17 ska vi till Förlossningen på Östra på "studiebesök" och få info om vart vi ska när det är dags, parkering och sånt :)




Väntar..

Wille kom hem med thaimat till mig, sen åkte han o tränade. Så nu väntar jag på att han ska komma hem o kolla Robinson med mig :)




V 39 <3

Idag går jag in i vecka 39! Kom ut nu lillan!!

Barnet är ungefär 50 centimeter långt. Det har vuxit färdigt nu men kan fortsätta öka i vikt. Allt handlar nu om att förbereda sig på livet utanför din trygga mage. Barnet producerar fett för att klara sig i kylan utanför magen. Levern och hjärtat lagrar näring för att ta till vid syrebrist under förlossningen. Näringen hjälper även det nyfödda barnet att klara sig utan föda det första levnadsdygnet.

Vikt 3 450 gram.

Du kan känna dig tung och trött samt ha kraftiga förvärkar. Men härda ut, snart är förlossningen här.

Vila så mycket du kan, du behöver alla krafter. Har du svårt att sova på natten, ta igen det på dagen. Det gör inget om du vänder på dygnet, det kommer du i alla fall att göra när barnet är ute. Bättre att ständigt vara så utsövd som det går, eftersom du inte har någon aning om när förlossningen sätter igång. Kanske får du inte sova på 24 timmar om du har en lång latensfas med värkar som håller dig vaken. Så sov så ofta du bara kan innan! Har du svårt att sova - vila istället.




Ho ho

Paketet var från farmor, hon har sytt ett örngott till en kudde :) superfin! Vickan fick oxå en fast med andra färger!




Spännande!

Fick nyss paket i brevlådan :D vad kan det vara?




Fräsch!

Wille har vart hemma o käkat lunch :) jag har bara legat på soffan o samlat kraft till att orka duscha, så det ska jag göra nu! Man känner sig alltid lite fräschare, piggare och friskare då :)

Tjo!




Till Filippa

Ja det är verkligen tur att jag är sjuk nu innan :) Hehe ja jag lovar att vi ska mysa massa :)

Kramar!




Sjukling

Igårkväll mådde jag verkligen kasst, natten har varit ännu värre..vaknat 1 gång i timmen, 39 graders feber :( tog en alvedon o drack massa vatten. Vaknade kl 11 mycket piggare!

Febern och den onda halsen är borta! Snuvig och huvudvärk nu bara.. Jag vill tro att det va alla liter vatten jag tvingade i mig igår som gjorde susen :)

Nu ligger jag bara på soffan o halvslumrar. Ska bada snart!




Blääää

Mår ganska kasst nu :( jättesnuvig o ond hals, tror inte jag har någon feber vilket är bra. Wille ska handla glass o halstabletter o sånt på vägen hem :) Åh va det är synd om mig!!




Sjuk :(

Det som inte fick hända har hänt! Jag har blivit sjuk :( vaknade av snuva och svinont i halsen! Fan :( nu vill jag att Alicia ska stanna några dagar till..

Ändå bättre att vara sjuk nu än när hon är nyfödd.. Jag dricker maaassa vatten och hoppas det ska hjälpa!

Va hos barnmorskan kl 11 med, alla värden ser jättebra ut, lillan har sjunkt ner långt i bäckenet nu :) jag hade dock bara gått upp 0,5 kg på 2 veckor men det va ingen fara sa hon :)

Nu ska jag bara bli frisk så hon kan komma!! 14 dagar till bf idag <3




Lunchat

Jag och Wille åkte o käkade lunch ute idag :) mysigt! Nu är jag tillbaka i soffan, skulle träffat Patricia men hon är lite sjuk och det har jag verkligen inte lust att bli nu så vi får vänta nån dag med att ses :)

Snart kommer väl min kärlek hem <3




Update!

Sorry för dålig bloggning!

Festen va jätterolig! Massa sköna människor och stämningen va på topp! Wille drack bara några 3,5 öl så han skulle klara av o köra om jag skulle föda :) jag vet inte hur många som tog på magen och frågade kön, när det är dags, om jag är nervös o blabla.. :) men det blir väl så :) vid 23 va jag ganska trött och Wille kände sig supernöjd så vi åkte hem, alla andra skulle ändå dra till stan kl 12. Vi somnade som 2 stockar när vi kom hem :)

Igår va William o kollade fotboll med alla pappor från föräldragruppen :) han hade värsta träningsvärken med så efter det låg han mest på soffan o gnällde o mös med mig och magen <3 finns inget mysigare än när han kommer o klappar och pratar med lillan!

Sen kom Jennifer o käkade, umgicks och sov lite här :) när hon hade åkt började jag o W o kolla på en film men ni kan ju gissa vem som somnade ganska fort... :) så jag fick se den själv!

Älskar min fina man <3 men nu vill vi gäärna bli 3! :) <3

(bild från fest o på Wille o jennifer när dom sov igår)




September!

Äääntligen är månaden här som vi väntat på hela året!! Välkommen september! Och välkommen lillan! <3




Lunchigt

William har lagat pannkakor och Peter kom över o käka :)

Snart ska vi göra oss iordning för festen och hämta Jennifer, sen ska vi på fest! :)






Party

Hellu!

Igår efter vi käkat satte vi på en film men Wille somnade efter 20 min.. Sovit gott inatt!

Vi vaknade halv 8 o Wille gick upp o dukade fram frukosten :) <3

Ikväll ska vi på 30 års fest hos Jimmy! :)